Nieuws

 • Personal FiT Programma

  NIEUW BIJ FAMILY FIT,  Personal FiT Programma, Persoonli...

  Lees meer
 • Aangepaste openingstijden zomervakantie

  Vanaf maandag 12 juli a.s. zullen wij ons vakantierooster invoeren, dit bet...

  Lees meer
Meer nieuws

Janny Smit-Courtz*

Ik ben 51 jaar. Ieder jaar, op 1 januari nam ik me voor om eens flink te gaan afvallen en meer aan bewegen te gaan doen zodat ik wat energieker en minder ‘mollig’ de zomervakantie tegemoet kon zien. Helaas overleefden mijn goede voornemens de sneeuwklokjes nog niet omdat mij de discipline ontbrak en het resultaat dan vanzelfsprekend uitblijft.

Toen viel er in januari een flyer op de mat van Family-Fit over de Milon Cirkel. Toen ik dat las dacht ik; dat is iets voor mij. Met enige schroom heb ik gebeld en uitgelegd dat ik nog nooit een sportschool van binnen had gezien, totaal geen conditie had en a-sportief ben. Dat was helemaal geen probleem en ik mocht een proefles doen. Dat heb ik gedaan en het voelde gelijk heel goed. Ik was bang, omdat ik geen conditie had, dat ik op zou vallen tussen de rest. Maar dat is absoluut niet het geval want iedereen sport op z’n eigen niveau/tempo.

Daarnaast heb ik mijn eetpatroon aangepast. Hier heeft Anja mij bij geholpen. In groepslessen geeft ze uitleg over een dieet waarbij je calorieën telt. Je moet daar even in komen maar dan werkt het perfect en gaat het vanzelf. Iedere twee weken heb je een weegmoment. Dat stukje begeleiding had ik echt nodig. Op die manier was afvallen leuk. De combinatie bewegen en punten tellen werkt perfect. In vijf maanden was ik 15 kilo kwijt. Ik voel me fitter en energieker en kan hierdoor lichamelijk en mentaal meer aan.  Daarnaast merk ik dat ik veel meer conditie heb. Ik zit gewoon weer beter in m’n vel. Ik ben heel blij met wat ik bereikt heb en hoop door te sporten m’n conditie verder te verbeteren en op gewicht te blijven. ’t Is vanzelfsprekend dat je er wel iets voor moet doen maar je krijgt er veel voor terug. Twee keer per week sporten is prima te doen.  ‘Daar heb ik écht geen tijd voor’, zeggen sommigen tegen me  op verdedigende toon wanneer ik erover vertel. Volgens mij is het een kwestie van prioriteiten stellen. Je moet er tijd voor wíllen vrijmaken.  Ik raad iedereen aan, als het ook maar even kan, om tijd vrij te maken voor jezelf. We hebben tenslotte maar één lichaam en daar moeten we zuinig op zijn.

Update: Ik sport inmiddels 15 maanden met veel plezier bij Family Fit. Had nooit gedacht dat ik sporten zo leuk zou vinden. Toen ik in februari 2014 begon was mijn doelstelling afvallen en meer conditie krijgen. Wat betreft het afvallen; ik heb geleerd bij Family Fit om bewust te eten. Daardoor blijf ik netjes op mijn gewicht. Ik hoef niet meer af te vallen. Eén keer per maand heb ik een weegmoment.

Door die regelmatige controles heb ik een stok achter de deur en het motiveert me om door te gaan. Wat betreft mijn conditie mag ik zeggen, dat die door de Milon nog steeds verbetert. Als ik terugkijk hoe ik begon en waar ik nu sta, dan is dat zo’n enorm verschil. Alleen daarom al zou ik blijven sporten. Het voelt zoveel beter. Daarnaast doe ik nu de Five. Bij de Five moet je je achterwaarts strekken.

Ik merkte na een paar keer oefenen al dat alles veel soepeler werd, vooral mijn rug. Ik sta nu veel meer rechtop terwijl ik daarvoor altijd een beetje voorover gebogen stond. Mijn nek zat al tijden wat ‘vast’ waardoor ik moeilijk achterom kon kijken. Dat is nu stukken verbeterd. ’t Zijn gewoon hele fijne oefeningen voor je lichaam. Wat zeker niet onbelangrijk is; de sfeer bij Family Fit is ongedwongen en gezellig. Er is plaats voor iedereen. Na het sporten drinken we een kopje koffie aan de koffietafel en kletsen gezellig even bij.

Disclaimer

Op deze site staan een aantal aanmeldformulieren. Deze zijn puur bedoeld om jou te helpen met het verbeteren van jouw fitheid, conditie en gezondheid. Je gegevens worden niet met derden gedeeld. Het enige dat gebeurd is: Family Fit belt je op om uit te leggen hoe de desbetreffende actie werkt en maakt een afspraak met je. Door het invullen van één van de formulieren ga je daarmee akkoord. Na het invullen van een formulier zit je nergens aan vast. Je wordt gebeld voor vrijblijvende informatie.

De werkwijze na het invullen van een formulier op de website is als volgt:

 • We bellen je voor meer informatie
 • Indien je geen interesse hebt, laten we het daarbij
 • Indien je wel interesse hebt, maken we een afspraak om te kijken of jij geschikt bent om te starten met sporten bij Family Fit.

Daarna helpen we je te starten met sporten

Sporten bij Family Fit is geen garantie tot afvallen. De resultaten verschillen per persoon. Een vereiste is dat je o.a. beweegt tijdens en na de programma's. Het personeel van Family Fit staat voor je klaar om je hierbij te helpen.

Onderstaand vind je een aantal ervaringen van leden van Family Fit. Afvallen ging bij hen via het trainen bij Family Fiten de verschillende vormen van fitness die Family Fit aanbiedt:

Sportervaringen bij Family Fit van Annet Arts
Sportervaringen bij Family Fit van Marco Hiensch

Family Fit doet geen garanties tot een exact resultaat. Wel kunnen we melden dat als je de richtlijnen volgt, de kans op afvallen en resultaat het grootst is. Dit soort zaken bespreekt het personeel van Family Fit dan ook met je voor je van start gaat.

Vragen of contact opnemen kan ook via onderstaande mogelijkheden:
Telefoon: 0522 - 46 46 35
Email: info@family-fit.nl

Nieuws

 • Personal FiT Programma

  NIEUW BIJ FAMILY FIT,  Personal FiT Programma, Persoonli...

  Lees meer
 • Aangepaste openingstijden zomervakantie

  Vanaf maandag 12 juli a.s. zullen wij ons vakantierooster invoeren, dit bet...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Family Fit Sport & Bewegingscentrum
Wethouder Timmermanstraat 7b
7951 SH Staphorst

0522 – 46 46 35
 • Kinderfeestjes bij Family Fit

  Kinderfeestjes bij Family Fit

  Jarig zijn is een groot feest, zeker wanneer je samen met je vriendjes en vriendinnetjes komt dansen, feesten en springen bij Family Fit. Graag organiseren wij jouw feestje!

  Lees meer
 • Milon Cirkel

  Tijdelijk: gratis Milon Cirkel

  Is de Milon Cirkel wat voor u?Meer afvallen? Meer energie? En genoeg vrije tijd behouden? Maak dan nú gratis kennis met de Milon Cirkel.

  Lees meer
 • De sportschool in Staphorst

  Sportschool Staphorst

  Family Fit is geen gewone sportschool. Wij bieden onze leden unieke manieren van fitness. Daarbij kunt u ook persoonlijke begeleiding krijgen.

  Lees meer
 • Annet Arts*

  " *Sinds 1995 sport ik al bij Family Fit. Altijd ga ik er met plezier heen en ik doe meestal de groepslessen..."

  Annet Arts*
 • Robert jan Hillhorst*

  " *Al sinds mijn geboorte heb ik een beperking aan de linkerzijde van mijn lichaam. Oefeningen op..*"

  Robert jan Hillhorst*
 • H. Hattem-Boesenkool en T. Bloemert-Redder*

  "* Ook wij sporten op de apparaten van de Milon Cirkel. Sporten is goed voor onze gezondheid, en op aanraden van een..*"

  H. Hattem-Boesenkool en T. Bloemert-Redder*
 • Janny Smit-Courtz*

  " *Ik ben 51 jaar. Ieder jaar, op 1 januari nam ik me voor om eens flink te gaan afvallen en meer aan bewegen te.. *"

  Janny Smit-Courtz*
 • Felicia Veijer*

  " “Ik ben begonnen met de Milon Cirkel omdat ik graag wat gewicht wilde verliezen. En geloof me, het is echt een.. *"

  Felicia Veijer*
 • Marco Hiensch*

  " *Ik ben al meer dan 30 kilo afgevallen door het trainen op de Milon cirkel!"

  Marco Hiensch*
 • Klaasje*

  " *Nu ik de oefeningen op de Five doe is mijn rug veel soepeler en sta ik veel rechterop"

  Klaasje*
 • Kilian Horstede*

  " *Het lopen op de loopband was voor mij zeer moeilijk, dit heb ik samen met de coach langzaam opgebouwd"

  Kilian Horstede*
 • Lummie Troost*

  " *Sinds 1,5 jaar doet ik nu de Milon cirkel met veel plezier."

  Lummie Troost*
 • Lucie Mol*

  " *Mijn conditie was 0,0 %"

  Lucie Mol*
 • Marja 15 kilo kwijt dankzij MY LINE VOEDINGSCURSUS FAMILY FIT*

  " *15 kilo kwijt Dankzij MY LINE"

  Marja 15 kilo kwijt dankzij MY LINE VOEDINGSCURSUS FAMILY FIT*
 • arnold

  "26 kilo kwijt door my line en trainen op de milon cirkel"

  arnold
 • Alie Schoenmaker

  "12 kg afgevallen met Myline voedings- en leefstijl curus"

  Alie Schoenmaker
 • Kees Roorda

  "Mooie referentie van een tevreden klant"

  Kees Roorda
 • Johan en Gea van der Struik*

  "Je kunt hier terecht voor sport op maat!"

  Johan en Gea van der Struik*
 • Jan Wesseling*

  " *Nadat ik een jaar geleden een herseninfarct heb gehad en een revalidatietraject heb afgerond, ben ik begonnen bij Family Fit"

  Jan Wesseling*
 • Jantje Hulst-Kooiker*

  "* Afgelopen april heb ik de stap gewaagd om wekelijks te gaan sporten. Het werd mij aangeraden vanwege mijn gezondheid.."

  Jantje Hulst-Kooiker*
 • Hendrik Veyer*

  " *Mijn orthopeed gaf mij het advies gegeven om af te vallen. In eerste instantie heb ik gekozen om naar een diëtiste te.."

  Hendrik Veyer*
 • Wilma van den dolder*

  " *Al sinds jonge leeftijd heb ik last van versleten kniegewrichten, waardoor bewegen niet altijd een pretje is geweest. Sinds."

  Wilma van den dolder*
 • Mario Fes*

  " *Ik heb altijd geroepen 'mijn sport is transport'! Ik deed ook alleen aan denksport, maar lichamelijke sport, dat.."

  Mario Fes*